Archive for Geen categorie

Winst in Malden!

// maart 18th, 2017 // No Comments » // Geen categorie

Na de slijtageslag van vorige week, moesten we nu afreizen naar het diepe zuiden, waar de heren van Joy-M in Malden op ons wachtten. Op papier een wedstrijd die te doen is, maar met slechts 6 spelers ter beschikking is het afwachten of dit ook echt zo is. 
We beginnen in ons standaard spelletje, wat tegen deze tegenstander al snel zijn vruchten af werpt. De bal gaat in de aanval snel van inside naar outside en we profiteren in de bucket van de lengte en kracht van Hubert, Geert en Kevin. Als het onder de basket niet lukt, wordt de 3 punter regelmatig raak geschoten door Iwan. Zo staan we na het 1e kwart al bijna 20 punten voor en bouwen dit uit in het 2e kwart. Zo staan we halverwege al op ruim 60 punten, een aantal wat ook wel eens de eindscore is. 

In de 2e helft kunnen we ons spel goed voortzetten, hoewel de tegenstander ook regelmatig wat puntjes maakt. Met veel druk op de bal zijn er veel turnovers in ons voordeel en kunnen we zo ons favoriete spel, de Fast-Break, regelmatig spelen. Marcel en Jeroen pakken zo hun punten. Er wordt veel gescoord, maar helaas raakt Geert ook geblesseerd en wordt onze selectie dus nog wat krapper voor de laatste 2 wedstrijden van het seizoen. 

Als de zoemer gaat en we al 90 punten hebben, trekt Iwan de schoenen maar vast uit in de veronderstelling dat de wedstrijd nu wel over zou zijn. Het bleek pas het einde van het 3e kwart, hij mocht nog 10 minuten zijn best doen. Daarin passeren we met gemak de magische 100 punten grens en kijken al met al terug op een leuke, sportieve pot basketbal. Eindstand 112-64 in het voordeel van de Limit Stars. Op naar de volgende wedstrijd in Didam volgende week. Scores: Marcel 11, Hubert 12, Geert 19, Kevin 19, Iwan 30 en Jeroen 21 punten. 

Als je ook van basketbal houdt, kom op de dinsdagavond eens langs in de Eurohal! Tussen 17.00 en 18.00u jeugdtraining (7-12jr) en tussen 20.30 en 22.00u trainen de heren.

Limit Stars verliest na 2 verlengingen!

// maart 12th, 2017 // No Comments » // Geen categorie

Zaterdag 11 maart stond voor Limit Stars de uitwedstrijd tegen Duiven op het programma. De thuiswedstrijd werd verloren dus extra motivatie om deze wedstrijd anders te laten verlopen ondanks de krappe bezetting (5 man + Edwin als reserve).
De wedstrijd begint goed, de scores vallen makkelijk waardoor er al snel een voorsprong op het scorebord te zien is. De eerste twee kwarten worden dan ook gewonnen.

Het “beruchte” derde kwart verloopt iets anders. De vermoeidheid slaat toe maar Limit Stars blijft knokken voor elke bal en punt. In het vierde kwart wordt het goede spel weer opgepakt. Desondanks kijkt Limit Stars 2 minuten voor tijd toch tegen een 8 punten achterstand aan. Door 2 driepunters van Marcel Jansen en Iwan Bussink en 2 vrije worpen van Hubert Jansen staat het weer gelijk, 73-73! Dat betekent verlengen!

In de verlenging begint Limit Stars uitstekend. Door mooie aanvallen en goede scores weet Limit Stars wederom een voorsprong op te bouwen maar het is een sloping voor de spelers. Door een driepunter van de tegenstander net voor de buzzer staat het wederom gelijk, 86-86! Nog een keer verlengen.

De tweede verlening blijkt er 1 teveel. Zelf geen ruime wisselmogelijkheden terwijl de tegenstander maar blijft wisselen. Helaas gaat de wedstrijd dan ook verloren net 102-93. 

Samengevat, een mooie/ goede wedstrijd van twee kanten, goede scheidsrechters (dat mag ook gezegd worden) maar uiteindelijk geen punten voor Limit Stars.

Topscorer was Iwan Bussink met 30 punten, gevolgd door Marcel Jansen met 29 en Hubert Jansen met 26 punten.

Limit Stars strijdt tegen de koploper

// maart 5th, 2017 // No Comments » // Geen categorie

Afgelopen zaterdag speelden de heren van basketbalvereniging Limit Stars hun wedstrijd tegen de koploper in de competitie. Trajanum H2 heeft dit seizoen nog geen wedstrijd verloren. Vooraf was er weinig hoop om deze partij te winnen. Ook was één van de smaakmakers bij Limit Stars geblesseerd. Kevin Koenders was niet instaat om te spelen. Trajanum bleek echter ook niet met hun sterkste team te komen. Er is hoop!!
De sprongbal gaat verloren aan Trajanum. Scoren doen ze echter niet. Iwan Bussink weet in het begin van de wedstrijd de basket wel ruimschoots te vinden. Hij begint met een driepunter en scoort meteen daarna nog een tweepunter. Het team draait lekker. De verdediging staat goed. De scores vallen lekker bij Limit Stars. Dit komt zeker doordat veel verdedigende rebounds gewonnen worden door Geert Föcking. Door een snelle lange pass worden achtereenvolgens 6 punten gescoord. Het eerste kwart wordt zeer verrassend gewonnen met 23-15. 
In het tweede kwart doet Trajanum iets terug. De schutters en forwards vinden vaker de basket van Limit Stars. De riante voorsprong slinkt. En ook verdedigend worden de bezoekers agressiever. Een speler van Limit Stars wordt keihard geblokt. Gelukkig weten Jeroen Meinsma en Martijn Jansen ook nog te scoren voor de thuisploeg. Ook Gerard Huls pakt zijn punten mee. Met rust staat het 36-34 voor Limit Stars.
De rust heeft het team goed gedaan. Het derde kwart wordt sterk begonnen. De voorsprong wordt weer iets uitgebouwd. Wonderbaarlijk genoeg wordt iedere keer de schutter van Trajanum behoorlijk vrij gelaten. Die scoort dit kwart 4 driepunters! Die doen best pijn bij Limit Stars. Marcel Jansen geeft gelukkig een schitterende pass, tussen alle verdedigers door, op zijn grote broertje Hubert Jansen. Deze speelde een hele goede wedstrijd. Hij zette maarliefst 18 punten op zijn naam.
Het is 54-50 na het derde kwart.

In het laatste kwart ontstaat er angst in het team. Trajanum kruipt dichterbij en komt, met nog 3 minuten op de klok, zelfs op voorsprong. De topschutter bij Trajanum heeft deze wedstrijd 7 (!) driepunters gescoord. In de laatste minuut kan Limit Stars zich nog op voorsprong schieten. Helaas wordt een fout op Iwan ontgaan door de scheidsrechter. De wedstrijd is echter al verloren door de vele driepunters die tegen werden gescoord.
Uiteindelijk wordt de wedstrijd verloren met 65-67. Dit was de kans geweest om Trajanum hun enige verliespunten van dit seizoen te geven. Topscorer is Iwan Bussink geworden met 21 punten.

Wil je ook een keer basketballen? Kom dinsdagavond een keer meetrainen. Vanaf 7 maart wordt er gestart met trainingen voor de jeugd. Kijk op www.limitstars.nl of onze Facebookpagina voor meer info.

Limit Stars winnen in Winterswijk

// februari 19th, 2017 // No Comments » // Geen categorie

Basketball is een binaire sport; je wint of je verliest. Gelijke spelen kent de sport niet. Met maar twee smaken en met een selectie die al jaren samen speelt en door de wol geverfd is, mag je verwachten dat winnen gewoon winnen is, maar dat was deze keer niet het geval; deze winst smaakt net iets zoeter, wat zeg ik? Hij smaakte mierzoet. Wat zegt u? U was er niet bij? Geen probleem ik leg het u graag uit.
Het fenomeen “derby “ is u vast niet onbekend en gisteren stond er zo’n wedstrijd op het programma: Pytheas tegen de Limit Stars oftewel Winterswijk / Aalten vs. Dinxperlo. Beide teams stonden voorafgaand aan de wedstrijd in de middenmoot. Pytheas een paar plaatsen onder de Limit Stars. De noodzaak om deze wedstrijd te winnen was vooral voor Pytheas groot en dat bleek al snel…..

Na het samensmelten van de teams in Winterswijk en Aalten is het niveau aldaar flink gestegen. Daar waar Limit Stars traditiegetrouw sterker was dan Aalten en Winterswijk en ook lange tijd enkele niveaus hoger speelde, daar heeft men een aantal jaren geleden bij Pytheas de aansluiting gevonden. Vorig jaar werd er zelfs een wedstrijd gewonnen van de Limit Stars. Vandaag ontbraken echter coach en assistent en dat terwijl er dit jaar sprake is van een versterkte promotie- en degradatieregeling (er komt een herindeling van de klassen / divisies). 

De wedstrijd 

In een goed gevulde sporthal Spoorzone was het eerste kwart niet om aan te zien. De scheidsrechters vonden het nodig om een bijdrage te leveren aan een eventuele winst van Pytheas. Na de eerste 2 kwarten stonden er maar liefst 17 persoonlijke fouten (waarvan 2 technische) op het Dinxperse deel van het wedstrijdsheet (en “slechts” 7 voor Pytheas). Er werd door enkele spelers van Limit Stars zelfs gesproken over het voortijdig afbreken van de wedstrijd. Desalniettemin wist Geert Föcking nog regelmatig het net te vinden – 8 van zijn 12 punten kwamen in het eerste kwart – waardoor het na het eerste kwart slechts 18-13 stond in het voordeel van Pytheas.

Het tweede kwart bood meer van hetzelfde. Pytheas vond regelmatig een vrije schutter terwijl de Limit Stars langzaam de frustratie over de arbitrage om wisten te zetten in positieve energie. Het idee dat deze wedstrijd “gewoon” tot winst zou leiden vatte langzaam maar zeker post. Er was echter nog wel een hoop werk te verzetten. Limit Stars stond immers nog steeds met 31-25 achter en de foutenlast had er voor gezorgd dat center Kevin Koenders na het eerste kwart al met 4 fouten naar de bank kon om er – zoals later zou blijken – niet meer vanaf te komen. 

Het derde kwart was een demonstratie van statistiek (ja; statistiek) en kunde aan de kant van Limit Stars. Voor rust schoten de guards en forwards Pytheas tegen een (té) hoog percentage, in de tweede helft kon dit alleen maar slechter worden (statistiek…) en ja hoor na rust schoot men aanzienlijk minder vaak raak.

Hierbij verdient de coach van de Limit Stars een compliment voor de gedane omzettingen in de verdediging; laat de mindere spelers van de tegenstander je maar verslaan, en focus je verdedigend op de betere spelers van de tegenstander.

Daarnaast bleek dat de 39-jarige, maar nog lang niet versleten, Chris Seesink nog steeds één van de meest betrouwbare spelers van de Limit Stars is; hij verdedigde sterk, zette goede screens, rebounde zo mogelijk nog beter en schoot open ballen gewoon raak (8 punten waarvan 1 driepunter).

Na dit kwart was de stand inmiddels in Dinxpers voordeel omgebogen: 44-51. De strijd was echter nog niet gestreden, maar met dank aan de watervlugge Marcel Jansen kwam Pytheas nooit meer in de buurt. Marcel scoorde in het 3e en vierde kwart, met name uit drives naar de basket, 16 punten waardoor hij topscorer van de wedstrijd werd met in totaal 30 punten. Uiteindelijk werd de wedstrijd rustig uitgespeeld en kon er een 56-65 overwinning meegenomen worden naar Dinxperlo.

Nog enkele opmerkelijke feiten:

In de 2e helft werden er slechts 4 fouten uitgedeeld aan spelers van de Limit Stars (10 aan Pytheas). Lang leve de bezinning in de rust…

Mooiste play; alley oop van Geert Föcking op Marcel Jansen die hij, ondanks het feit dat er een fout op hem werd gemaakt, scorend afsloot en de bonus vrij worp maakte.

Pytheas het ondanks de nederlaag niet nodig vond om time-outs te nemen (je hebt er twee in de eerste helft en drie in de tweede helft).

Ondanks de foutenlast bij de Limit Stars uiteindelijk alleen een speler van Pytheas met vijf fouten naar de kant moest. 

Limit Stars is sinds kort begonnen met clinics op scholen in Dinxperlo en omgeving en in maart wordt er begonnen met open trainingen voor de jeugd van 8-12 jaar (groepen 5, 6, 7 en 8 van het basisonderwijs). Deelname aan deze trainingen in de Eurohal is in de maand maart gratis. Loop ook eens binnen en train mee! Er wordt elke dinsdag getraind van 17:00 tot 18:00 uur!

Ook volwassenen zijn natuurlijk van harte welkom. Er wordt op dinsdag van 20:30 tot 22:00 uur getraind in de Eurohal.

Limit Stars tegen Picker Reds

// februari 13th, 2017 // No Comments » // Geen categorie

Afgelopen zaterdag hebben de heren van basketbalvereniging Limit Stars hun thuiswedstrijd tegen Picker Reds gespeeld. De tegenstander kwam uit Eibergen. Er was vooraf weinig bekend van deze ploeg. Er is niet vaker tegen Picker Reds gespeeld. Wel hadden de heren in hun achterhoofd de stand in de competitie. Limit Stars staat vijfde. Picker Reds derde. De spanning was gegarandeerd.

Het eerste kwart gaat redelijk gelijk op. Door naweeën van ziekte wordt niet gestart met de sterkste teamopstelling. Toch gaat de wedstrijd gelijk op en is de spanning te voelen. Totdat het geheime wapen van Picker Reds tevoorschijn komt. De schutters. De ene na de andere driepunter vliegt om de oren. Hubert Jansen schiet gelukkig nog wel raak. Desondanks wordt het eerste kwart verloren met 13-21.

In het tweede kwart hebben de heren van Limit Stars de gevoelige plek bij Picker Reds gevonden
De ene steal na de andere is er. De afronding is soms slordig, maar de passing van de tegenstander op de kop is dramatisch te noemen. Echt profiteren doet Limit Stars helaas niet. De zoneverdediging van Limit Stars staat hierbij wel zeer sterk. Er wordt 5 minuten lang geen punt gescoord door de tegenstander. Nu alleen de schutters nog uit de wedstrijd werken… Met het ingaan van de rust staat het 29-38.

Het derde kwart begint met 2 x een driepunter tegen. Chris Seesink en Iwan Bussink scoren ieders ook een driepunter, maar de schade is al te groot.
De inname van een bal was typerend voor deze wedstrijd. Geniaal wordt jammerlijk een fiasco: Chris Seesink neemt de bal in, niemand komt vrij te staan. De bal wordt via de rug van de tegenstander in het spel gebracht! Chris heeft de bal, maar helaas net niet onder controle. Jeroen Meinsma krijgt toch per toeval de bal in de handen gespeeld en mist.

Het laatste kwart wordt er overgegaan op een man-to-man verdediging. Mede door het verticale-dimensie-verschil (zij zijn groot en ik is klein en dat is niet eerlijk), faalt deze verandering jammerlijk. Picker Reds profiteert te makkelijk van de vrijgekomen ruimte. Door scores van Gerard Huls en Kevin Koenders wordt de schade nog redelijk beperkt gehouden.

De wedstrijd wordt verloren met 58-68. De verdediging achterin stond, als vertrouwd, zeer sterk. Ook de steals waren uitmuntend. De wedstrijd wordt verloren, doordat de schutters van de tegenstander vrijspel hadden. Er was een gebrek aan agressie. Men was niet scherp genoeg. Onderling was er teveel onenigheid. Er stond geen team op het veld, laat staan een geoliede machine. Topscorer van de wedstrijd is Iwan Bussink met 16 punten.
De volgende uitwedstrijd is tegen Pytheas. De ervaring van deze wedstrijd meenemen, het samenspel hiermee verbeteren, en dan Aalten/Winterswijk verpletteren volgende week.

Wil je ook een keer komen basketballen? Kom dinsdagavond een keer meetrainen of kijk op www.limitstars.nl

Limit Stars tegen Joy-M

// januari 30th, 2017 // No Comments » // Geen categorie

Afgelopen zaterdag zouden de basketballers van Limit Stars het opnemen tegen Joy-M uit Malden. De tegenstander is de hekkensluiter in de competitie. Spektakel en een ruime overwinning was bijna gegarandeerd.  Door het verlies bij de vorige uitwedstrijd is Limit Stars, voorafgaand aan deze wedstrijd, een plekje gezakt in de competitie. Ze staan nu vijfde. Een winst is dus meer dan welkom.

Voor het eerst sinds zeer lange tijd is er eindelijk weer een voltallig team aanwezig. Er zijn geen blessures, vakanties, verjaardagen of andere smoesjes verzonnen om niet aanwezig te zijn. De tegenstander zag dit ook en stond voor aanvang al te bibberen met de knietjes.

De wedstrijd begint met een sprongbal. Martijn Jansen wint deze overtuigend. Door schitterend pass-werk wordt de basket regelmatig gevonden. De tegenstander wordt helemaal zoek gespeeld. Jeroen Meinsma gaat coast to coast. Hij heeft de verdedigingsrebound te pakken en steekt het hele veld over om vervolgens zelf te scoren. Als je scoort ben je een held, maar owee als de bal mis is.

Joy-M deelt speldenprikjes uit. Het eerste kwart wordt gewonnen met 25-16.

Het tweede kwart staat in het teken van de afstandschoten. Iwan Bussink krijgt zoveel ruimte dat hij zelfs een driepunter scoort met een schotpoging vanaf de middellijn. Geert Föcking blokt de tegenstander zo hard, dat de bal bijna scheuren veroorzaakt in de vloer. Bij rust staat het al 54-26.

Na rust gaat Limit Stars vrolijk verder. Martijn Jansen maakt een overtuigende fake (schijnbeweging). De verdediger is de Martijn totaal kwijt. Hierdoor heeft die alle tijd om raak te schieten.

Christiaan Seesink maakt met een Limit-Hook-shot de laatste score van het derde kwart. 84-32. Kan de grens van 100 punten gepasseerd worden?

Coach Erik Wildenbeest maakt in het vierde kwart een geweldige tactische wissel door Gerard Huls het veld in te brengen. Door zijn snelle dribbels en soepele passeerbewegingen stuurt hij alle tegenstanders het bos in. Met een simpele lay-up vernederd hij Joy-M. Hij scoort inderdaad het 100ste punt van de thuisploeg.

Marcel Jansen heeft uiteindelijk nog een perfect uitgemeten Alley-oop pass op Kevin Koenders. Deze dunkt de bal keihard door de basket. Het publiek is uitzinnig.

Het slotakkoord is van Hubert Jansen. Na een snelle sprint zet hij af vanaf de bucketlijn en dunkt de bal vlak voordat de buzzer gaat. Wat een hang time had hij! Het dak gaat eraf.

Helaas berust dit wedstrijdverslag op 1 grote fantasie. De tegenstander heeft de wedstrijd helaas moeten afzeggen. Limit Stars heeft daarom met een reglementaire overwinning van 20-0 het doelsaldo niet op kunnen krikken.

11 februari is de volgende thuiswedstrijd tegen de Picker Reds. Dit belooft wel een spannende strijd te worden.

Wil je ook een keer komen basketballen? Kom dinsdagavond meetrainen, kijk op www.limitstars.nl of onze Facebook-pagina.

Limit Stars wint van Challenge

// januari 17th, 2017 // No Comments » // Geen categorie

 Afgelopen zaterdag hebben de heren van basketbalvereniging Limit Stars hun eerste thuiswedstrijd van 2017 gespeeld. De tegenstander was Challenge uit Beuningen. Limit Stars staat op de vierde plek in de competitie en Challenge 1 plekje eronder. Op papier moet dit een eenvoudige overwinning voor Dinxperlo worden. 
Het eerste kwart begint met een schitterende driepunter van Chris Seesink. Ook de tweede score van Iwan Bussink is een driepunter. De tegenstander is nog voorzichtig, maar weet de aansluiting te houden. Na 5 minuten is de wedstrijd losgebarsten. Challenge komt door de sterke verdediging heen en pakt redelijk wat punten mee. Sterker nog, door laksheid van Limit Stars komt de tegenstander oo voorsprong! Met meer geluk dan goed spel wint Dinxperlo toch het eerste kwart met 19-18. 

Het tweede kwart lijkt wel een tenniswedstrijd. Het spel beweegt zich zonder al teveel spektakel van links naar rechts en weer terug. De verdediging van Limit Stars staat erg sterk. Kevin Koenders is de rots in de branding. Hubert Jansen wordt in de aanval goed vrijgespeeld. Hij heeft een paar mooie jump-shots. Challenge verliest de concentratie en het tweede kwart. Bij rust is het 39-27 voor Dinxperlo. 

Het derde kwart is meestal cruciaal voor Limit Stars. Het begin is in iedergeval zeer sterk. Mede door driepunters van Iwan Bussink wordt een groot gat geslagen. Gerard Huls pakt veel aanvallende rebounds en scoort hierdoor 8 punten deze wedstrijd. Marcel Jansen heeft veel steals. Door zijn snelheid maakt hij veel lay-ups. Challenge heeft niets meer in te brengen. Aan het einde van dit kwart valt het scorebord plotseling uit. Dit zorgt voor enige commotie. Het kwart wordt gewonnen met 23-11.  

Het vierde kwart is nog een formaliteit. Limit Stars laat de teugels vieren in de verdediging. Challenge doet iets terug, maar het mag niet meer baten. Hubert schiet nog regelmatig het balletje door het netje en maakt deze wedstrijd 21 punten. Topscorer deze wedstrijd is Iwan Bussink met maar liefst 36 punten. De wedstrijd wordt gewonnen met 84-52. 

De volgende thuiswedstrijd is 28 januari tegen de hekkensluiter. Wil jij ook een keer komen basketballen? Kom dinsdag- of vrijdagavond meetrainen of kijken bij één van de wedstrijden. Voor het speelschema kijk je op www.limitstars.nl

Limit Stars krijgt niets kado van Sinterklaas

// december 3rd, 2016 // No Comments » // Geen categorie

Afgelopen zaterdag speelden de heren van basketbalvereniging Limit Stars hun thuiswedstrijd tegen Dedein uit Didam. Een aantal belangrijke spelers hadden nog belangrijkere verplichtingen buiten het team om. Dit had achteraf grote gevolgen voor de wedstrijd.
Dedein staat tweede in de competitie. Limit Stars heeft een zware kluif aan Dedein. Met slechts 1 wisselspeler gaat men de strijd aan. Verrassend genoeg kan Dedein geen gebruik maken van de situatie. Het gaat allemaal gelijk op. Chris Seesink maakt een knappe fake onder het bord, een tweede speler fopt hij ook, waarnaar hij een vrij schot heeft. Helaas gaat het eerste kwart verloren met 16-21.

Na 4 minuten in het tweede kwart staat Limit Stars 10 punten achter. Toch blijven de heren er in geloven. Iwan Bussink blokt knap een schot van de tegenstander. De heren vinden de aansluiting, maar staan toch nog 8 punten achter met rust.

In het derde kwart valt vaak de beslissing in de wedstrijd. Dit zag er niet goed uit. De eerste minuten dendert de trein van Dedein over Limit Stars heen. Met moeite houdt men aansluiting. Gerard Huls pakt knap veel aanvallende rebounds. Hiernaar scoort hij er ook nog een aantal. Met 12 punten heeft hij fantastisch gespeeld. Kevin Koenders staat als een rots in de verdediging. Met het ingaan van het vierde kwart staat het 46-52. Alles kan nog.

Dedein is het spoor bijster. Ze controleren de wedstrijd totaal niet. Iwan Bussink begint driepunters te raken. Helaas moet hij met vijf fouten het veld verlaten. Maar Jeroen Meinsma kan blijkbaar ook driepunters scoren. Met nog vijf minuten op de klok is het verschil slechts 4 punten. Hierna kreeg Dedein 3 x de ruimte waardoor de wedstrijd gespeeld was. De eindstand is 59-71. Als het team compleet was geweest had men dik kunnen winnen. Met 25 punten was Iwan Bussink topscorer. 

Wil jij ook een keer komen basketballen? Kom dinsdagavond een keer meetrainen of kijk op 

Limit Stars wint van Pigeons

// november 14th, 2016 // No Comments » // Geen categorie

Als je niet kunt winnen van een ploeg waarbij de SG 8 drietjes raak schiet (zie mijn verslag van onze vorige wedstrijd tegen de studenten van Trajanum II), wat moet je dan de volgende wedstrijd doen om er zeker van te zijn dat je wel wint? 
Juist, zelf 8 drietjes in het netje ploffen. Laat dat nou net zijn wat Limit Stars shooting guard, Iwan Bussink zaterdagavond in de Eurohal deed. In totaal was Iwan goed voor 37 punten en 24 van de 37 kwamen dus van buiten de 3-puntslijn

En route naar een plichtmatige overwinning tegen de Pigeons (u raadt het al…., uit Duiven) was het vooral het feit dat de duiven zich geen raad wisten met de opgeschroefde verdedigende intensiteit van de Limit Stars doorslaggevend. 

Dat de Pigeons daarnaast ook nog eens sterk afhankelijk waren van 2 spelers die beide moeite hadden met de zone van de Limit Stars (geen goede afstandschutters), hielp ook niet. Uitzondering hierop was overigens een prachtig, ringloos, schot van eigen helft waarmee de pointguard van de Pigeons zelfs de Dinxperse handen op elkaar kreeg!

Onze verdedigende stops werden vaak gevolgd door eenvoudige lay-ups in de fastbreak omdat in een poging de boel te forceren (drive naar de basket) het verdedigend evenwicht bij de pigeons nogal eens verloren ging.

Vooral het begin van het 4e kwart kenmerkte zich door dit type basketball. In de loop van dit kwart ging de verdedigende discipline echter overboord en hierdoor kon Pigeons de score nog wat oppoetsen. Uiteindelijk wonnen de Limit Stars met 81-55.

Een overwinning die er voor zorgt dat de Limit Stars inmiddels weer, samen met het Didamse Dedein en ruim achter het tot nu toe ongenaakbare Trajanum II, gedeeld 2e staan in de tweede klasse A van het Rayon Oost. 

De moeite van het vermelden waard was nog wel een ongelukkige valpartij van Chris Seesink die zijn achterhoofd openhaalde aan de onbeschermde ruwe stenen muur onder de basket. Het wordt hoog tijd dat de gemeente de muur op deze plek afdekt om ernstiger ongevallen in de toekomst te voorkomen!

De Limit Stars trainen dinsdag ’s avonds van 20:30 tot 22:00 uur. Lijkt het je ook leuk om eens een balletje te gooien? Kom dan eens langs, je bent van harte welkom!

Limit Stars wint uit van Picker Reds

// oktober 31st, 2016 // No Comments » // Geen categorie

’s Avonds laat,om 21:15 uur en wel op de vrijdagavond, dan wordt er gebasketballed (is dit de juiste vervoeging?) in Eibergen. Rare dag en een raar tjdstip, maar ach, het is weer eens wat anders dan op de zaterdagavond naar de Towerjumpers (echt waar) in Barneveld. 
Met 7 spelers en één coach (Kevin was helaas verhinderd) werd de reis aanvaard. Eenmaal omgekleed en klaar voor de warming-up in de dramatisch verouderde Pickerhal bleek al snel dat het nóg later ging worden; een jeugdteam van de plaatselijke Picker Reds gaf zijn slachting van de Arnhem Eagles zijn definitieve vorm terwijl de Limit Stars eigenlijk al aan de warming zouden moeten zijn begonnen. 
Uiteindelijk stonden beide teams om 21:30 uur dan klaar voor de tip-off. Een tip-off die de Limit Stars eigenlijk al hadden verloren voordat hij werd genomen. De Picker Reds hadden nl. een – voor dit niveau – flink lange speler klaar staan (gokje; hij was 2.08 / 2.10m ), maar de toon werd meteen gezet door Hubert Jansen, die met dank aan zijn snelheid en sprongkracht, het eerste balbezit voor de Limit Stars veilig stelde. 
Al snel bleek dat de Picker Reds weinig gebruik maakten van hun lengte overwicht inside (behalve putbacks na rebounds werd de grote man nauwelijks gezocht in de post), geen breaks liepen en hun heil dus zochten in een halfcourt offense. Tijd genoeg dus voor de Limit Stars om een goede verdediging neer te zetten en vervolgens via het bespelen van de passlijnen zelf open lay-ups te creeëren. 
Een plan dat met dank aan de vele turnovers (De bal was erg stroef, of was hij nu juist glad? Onze spelers waren het er niet over eens…) tot halverwege de wedstrijd slechts ten dele uit de verf kwam. Desalniettemin stonden de Limit Stars eigenlijk de hele wedstrijd voor en een 8-0 run vlak voor de rust zorgde er voor dat er met een 11 punten voorsprong kon worden gerust. Aanvallend was het in de eerste helft Hubert die met zijn soepele midrange schotje keer op keer de toch wel erg langzame grote man trefzeker te snel af was. Daarnaast waren het vertrouwde gezichten, Iwan Bussink en Geert Focking, die de score aan Dinxperse zijde vorm gaven. 
Het uitgangspunt in het 3e kwart was dan ook beginnen zoals het 2e kwart was afgesloten; Met veel energie in de verdediging en met efficiënte snelle aanvallen waarin we vooral “goede” schoten moesten nemen. Er werd goed verdedigd, maar de turnovers in de aanval bleven waardoor er niet meer afstand van de taaie Reds werd genomen. 2 Snelle time-outs later werd er echter ook goed aangevallen en al snel liep het verschil in Dinxpers voordeel op naar de 20 punten. 
Dit bood de coach mogelijkheid om de met kramp kampende Hubert en zijn licht gebleseerde broer Marcel Jansen (rug) rust te geven.
Marcel had zijn werk tegen die tijd al ruimschoots gedaan, want het waren zijn steals en lay-ups die de zege zeker stelden. Gerard schoot nog zijn vertrouwde baseline jumpertje raak, Jeroen was degelijk als altijd en ronde een give and go met Geert fraai af en Chris bepaalde met rake vrije worpen de eindstand op 65-84 in Dinxpers voordeel. 

Al met al een overwinning die nooit in gevaar is geweest en dat was op basis van de stand op de ranglijst niet vanzelfsprekend. De Picker Reds hadden net als de Limit Stars slecht één wedstrijd verloren, maar ze hadden er wel al één meer gespeeld. 
Volgende week wacht wederom een uitwedstrijd. Deze keer gaat de reis naar Trajanum (Nijmegen) om het op te nemen tegen het nog ongeslagen Trajanum II; op papier een ware topper!