Limit Stars wint uit van Picker Reds

// oktober 31st, 2016 // Geen categorie

’s Avonds laat,om 21:15 uur en wel op de vrijdagavond, dan wordt er gebasketballed (is dit de juiste vervoeging?) in Eibergen. Rare dag en een raar tjdstip, maar ach, het is weer eens wat anders dan op de zaterdagavond naar de Towerjumpers (echt waar) in Barneveld. 
Met 7 spelers en één coach (Kevin was helaas verhinderd) werd de reis aanvaard. Eenmaal omgekleed en klaar voor de warming-up in de dramatisch verouderde Pickerhal bleek al snel dat het nóg later ging worden; een jeugdteam van de plaatselijke Picker Reds gaf zijn slachting van de Arnhem Eagles zijn definitieve vorm terwijl de Limit Stars eigenlijk al aan de warming zouden moeten zijn begonnen. 
Uiteindelijk stonden beide teams om 21:30 uur dan klaar voor de tip-off. Een tip-off die de Limit Stars eigenlijk al hadden verloren voordat hij werd genomen. De Picker Reds hadden nl. een – voor dit niveau – flink lange speler klaar staan (gokje; hij was 2.08 / 2.10m ), maar de toon werd meteen gezet door Hubert Jansen, die met dank aan zijn snelheid en sprongkracht, het eerste balbezit voor de Limit Stars veilig stelde. 
Al snel bleek dat de Picker Reds weinig gebruik maakten van hun lengte overwicht inside (behalve putbacks na rebounds werd de grote man nauwelijks gezocht in de post), geen breaks liepen en hun heil dus zochten in een halfcourt offense. Tijd genoeg dus voor de Limit Stars om een goede verdediging neer te zetten en vervolgens via het bespelen van de passlijnen zelf open lay-ups te creeëren. 
Een plan dat met dank aan de vele turnovers (De bal was erg stroef, of was hij nu juist glad? Onze spelers waren het er niet over eens…) tot halverwege de wedstrijd slechts ten dele uit de verf kwam. Desalniettemin stonden de Limit Stars eigenlijk de hele wedstrijd voor en een 8-0 run vlak voor de rust zorgde er voor dat er met een 11 punten voorsprong kon worden gerust. Aanvallend was het in de eerste helft Hubert die met zijn soepele midrange schotje keer op keer de toch wel erg langzame grote man trefzeker te snel af was. Daarnaast waren het vertrouwde gezichten, Iwan Bussink en Geert Focking, die de score aan Dinxperse zijde vorm gaven. 
Het uitgangspunt in het 3e kwart was dan ook beginnen zoals het 2e kwart was afgesloten; Met veel energie in de verdediging en met efficiënte snelle aanvallen waarin we vooral “goede” schoten moesten nemen. Er werd goed verdedigd, maar de turnovers in de aanval bleven waardoor er niet meer afstand van de taaie Reds werd genomen. 2 Snelle time-outs later werd er echter ook goed aangevallen en al snel liep het verschil in Dinxpers voordeel op naar de 20 punten. 
Dit bood de coach mogelijkheid om de met kramp kampende Hubert en zijn licht gebleseerde broer Marcel Jansen (rug) rust te geven.
Marcel had zijn werk tegen die tijd al ruimschoots gedaan, want het waren zijn steals en lay-ups die de zege zeker stelden. Gerard schoot nog zijn vertrouwde baseline jumpertje raak, Jeroen was degelijk als altijd en ronde een give and go met Geert fraai af en Chris bepaalde met rake vrije worpen de eindstand op 65-84 in Dinxpers voordeel. 

Al met al een overwinning die nooit in gevaar is geweest en dat was op basis van de stand op de ranglijst niet vanzelfsprekend. De Picker Reds hadden net als de Limit Stars slecht één wedstrijd verloren, maar ze hadden er wel al één meer gespeeld. 
Volgende week wacht wederom een uitwedstrijd. Deze keer gaat de reis naar Trajanum (Nijmegen) om het op te nemen tegen het nog ongeslagen Trajanum II; op papier een ware topper!

Leave a Reply