Limit Stars wint van Pigeons

// november 14th, 2016 // Geen categorie

Als je niet kunt winnen van een ploeg waarbij de SG 8 drietjes raak schiet (zie mijn verslag van onze vorige wedstrijd tegen de studenten van Trajanum II), wat moet je dan de volgende wedstrijd doen om er zeker van te zijn dat je wel wint? 
Juist, zelf 8 drietjes in het netje ploffen. Laat dat nou net zijn wat Limit Stars shooting guard, Iwan Bussink zaterdagavond in de Eurohal deed. In totaal was Iwan goed voor 37 punten en 24 van de 37 kwamen dus van buiten de 3-puntslijn

En route naar een plichtmatige overwinning tegen de Pigeons (u raadt het al…., uit Duiven) was het vooral het feit dat de duiven zich geen raad wisten met de opgeschroefde verdedigende intensiteit van de Limit Stars doorslaggevend. 

Dat de Pigeons daarnaast ook nog eens sterk afhankelijk waren van 2 spelers die beide moeite hadden met de zone van de Limit Stars (geen goede afstandschutters), hielp ook niet. Uitzondering hierop was overigens een prachtig, ringloos, schot van eigen helft waarmee de pointguard van de Pigeons zelfs de Dinxperse handen op elkaar kreeg!

Onze verdedigende stops werden vaak gevolgd door eenvoudige lay-ups in de fastbreak omdat in een poging de boel te forceren (drive naar de basket) het verdedigend evenwicht bij de pigeons nogal eens verloren ging.

Vooral het begin van het 4e kwart kenmerkte zich door dit type basketball. In de loop van dit kwart ging de verdedigende discipline echter overboord en hierdoor kon Pigeons de score nog wat oppoetsen. Uiteindelijk wonnen de Limit Stars met 81-55.

Een overwinning die er voor zorgt dat de Limit Stars inmiddels weer, samen met het Didamse Dedein en ruim achter het tot nu toe ongenaakbare Trajanum II, gedeeld 2e staan in de tweede klasse A van het Rayon Oost. 

De moeite van het vermelden waard was nog wel een ongelukkige valpartij van Chris Seesink die zijn achterhoofd openhaalde aan de onbeschermde ruwe stenen muur onder de basket. Het wordt hoog tijd dat de gemeente de muur op deze plek afdekt om ernstiger ongevallen in de toekomst te voorkomen!

De Limit Stars trainen dinsdag ’s avonds van 20:30 tot 22:00 uur. Lijkt het je ook leuk om eens een balletje te gooien? Kom dan eens langs, je bent van harte welkom!

Leave a Reply