Limit Stars krijgt niets kado van Sinterklaas

// december 3rd, 2016 // Geen categorie

Afgelopen zaterdag speelden de heren van basketbalvereniging Limit Stars hun thuiswedstrijd tegen Dedein uit Didam. Een aantal belangrijke spelers hadden nog belangrijkere verplichtingen buiten het team om. Dit had achteraf grote gevolgen voor de wedstrijd.
Dedein staat tweede in de competitie. Limit Stars heeft een zware kluif aan Dedein. Met slechts 1 wisselspeler gaat men de strijd aan. Verrassend genoeg kan Dedein geen gebruik maken van de situatie. Het gaat allemaal gelijk op. Chris Seesink maakt een knappe fake onder het bord, een tweede speler fopt hij ook, waarnaar hij een vrij schot heeft. Helaas gaat het eerste kwart verloren met 16-21.

Na 4 minuten in het tweede kwart staat Limit Stars 10 punten achter. Toch blijven de heren er in geloven. Iwan Bussink blokt knap een schot van de tegenstander. De heren vinden de aansluiting, maar staan toch nog 8 punten achter met rust.

In het derde kwart valt vaak de beslissing in de wedstrijd. Dit zag er niet goed uit. De eerste minuten dendert de trein van Dedein over Limit Stars heen. Met moeite houdt men aansluiting. Gerard Huls pakt knap veel aanvallende rebounds. Hiernaar scoort hij er ook nog een aantal. Met 12 punten heeft hij fantastisch gespeeld. Kevin Koenders staat als een rots in de verdediging. Met het ingaan van het vierde kwart staat het 46-52. Alles kan nog.

Dedein is het spoor bijster. Ze controleren de wedstrijd totaal niet. Iwan Bussink begint driepunters te raken. Helaas moet hij met vijf fouten het veld verlaten. Maar Jeroen Meinsma kan blijkbaar ook driepunters scoren. Met nog vijf minuten op de klok is het verschil slechts 4 punten. Hierna kreeg Dedein 3 x de ruimte waardoor de wedstrijd gespeeld was. De eindstand is 59-71. Als het team compleet was geweest had men dik kunnen winnen. Met 25 punten was Iwan Bussink topscorer. 

Wil jij ook een keer komen basketballen? Kom dinsdagavond een keer meetrainen of kijk op 

Leave a Reply