Limit Stars wint van Challenge

// januari 17th, 2017 // Geen categorie

 Afgelopen zaterdag hebben de heren van basketbalvereniging Limit Stars hun eerste thuiswedstrijd van 2017 gespeeld. De tegenstander was Challenge uit Beuningen. Limit Stars staat op de vierde plek in de competitie en Challenge 1 plekje eronder. Op papier moet dit een eenvoudige overwinning voor Dinxperlo worden. 
Het eerste kwart begint met een schitterende driepunter van Chris Seesink. Ook de tweede score van Iwan Bussink is een driepunter. De tegenstander is nog voorzichtig, maar weet de aansluiting te houden. Na 5 minuten is de wedstrijd losgebarsten. Challenge komt door de sterke verdediging heen en pakt redelijk wat punten mee. Sterker nog, door laksheid van Limit Stars komt de tegenstander oo voorsprong! Met meer geluk dan goed spel wint Dinxperlo toch het eerste kwart met 19-18. 

Het tweede kwart lijkt wel een tenniswedstrijd. Het spel beweegt zich zonder al teveel spektakel van links naar rechts en weer terug. De verdediging van Limit Stars staat erg sterk. Kevin Koenders is de rots in de branding. Hubert Jansen wordt in de aanval goed vrijgespeeld. Hij heeft een paar mooie jump-shots. Challenge verliest de concentratie en het tweede kwart. Bij rust is het 39-27 voor Dinxperlo. 

Het derde kwart is meestal cruciaal voor Limit Stars. Het begin is in iedergeval zeer sterk. Mede door driepunters van Iwan Bussink wordt een groot gat geslagen. Gerard Huls pakt veel aanvallende rebounds en scoort hierdoor 8 punten deze wedstrijd. Marcel Jansen heeft veel steals. Door zijn snelheid maakt hij veel lay-ups. Challenge heeft niets meer in te brengen. Aan het einde van dit kwart valt het scorebord plotseling uit. Dit zorgt voor enige commotie. Het kwart wordt gewonnen met 23-11.  

Het vierde kwart is nog een formaliteit. Limit Stars laat de teugels vieren in de verdediging. Challenge doet iets terug, maar het mag niet meer baten. Hubert schiet nog regelmatig het balletje door het netje en maakt deze wedstrijd 21 punten. Topscorer deze wedstrijd is Iwan Bussink met maar liefst 36 punten. De wedstrijd wordt gewonnen met 84-52. 

De volgende thuiswedstrijd is 28 januari tegen de hekkensluiter. Wil jij ook een keer komen basketballen? Kom dinsdag- of vrijdagavond meetrainen of kijken bij één van de wedstrijden. Voor het speelschema kijk je op www.limitstars.nl

Leave a Reply