Limit Stars tegen Joy-M

// januari 30th, 2017 // Geen categorie

Afgelopen zaterdag zouden de basketballers van Limit Stars het opnemen tegen Joy-M uit Malden. De tegenstander is de hekkensluiter in de competitie. Spektakel en een ruime overwinning was bijna gegarandeerd.  Door het verlies bij de vorige uitwedstrijd is Limit Stars, voorafgaand aan deze wedstrijd, een plekje gezakt in de competitie. Ze staan nu vijfde. Een winst is dus meer dan welkom.

Voor het eerst sinds zeer lange tijd is er eindelijk weer een voltallig team aanwezig. Er zijn geen blessures, vakanties, verjaardagen of andere smoesjes verzonnen om niet aanwezig te zijn. De tegenstander zag dit ook en stond voor aanvang al te bibberen met de knietjes.

De wedstrijd begint met een sprongbal. Martijn Jansen wint deze overtuigend. Door schitterend pass-werk wordt de basket regelmatig gevonden. De tegenstander wordt helemaal zoek gespeeld. Jeroen Meinsma gaat coast to coast. Hij heeft de verdedigingsrebound te pakken en steekt het hele veld over om vervolgens zelf te scoren. Als je scoort ben je een held, maar owee als de bal mis is.

Joy-M deelt speldenprikjes uit. Het eerste kwart wordt gewonnen met 25-16.

Het tweede kwart staat in het teken van de afstandschoten. Iwan Bussink krijgt zoveel ruimte dat hij zelfs een driepunter scoort met een schotpoging vanaf de middellijn. Geert Föcking blokt de tegenstander zo hard, dat de bal bijna scheuren veroorzaakt in de vloer. Bij rust staat het al 54-26.

Na rust gaat Limit Stars vrolijk verder. Martijn Jansen maakt een overtuigende fake (schijnbeweging). De verdediger is de Martijn totaal kwijt. Hierdoor heeft die alle tijd om raak te schieten.

Christiaan Seesink maakt met een Limit-Hook-shot de laatste score van het derde kwart. 84-32. Kan de grens van 100 punten gepasseerd worden?

Coach Erik Wildenbeest maakt in het vierde kwart een geweldige tactische wissel door Gerard Huls het veld in te brengen. Door zijn snelle dribbels en soepele passeerbewegingen stuurt hij alle tegenstanders het bos in. Met een simpele lay-up vernederd hij Joy-M. Hij scoort inderdaad het 100ste punt van de thuisploeg.

Marcel Jansen heeft uiteindelijk nog een perfect uitgemeten Alley-oop pass op Kevin Koenders. Deze dunkt de bal keihard door de basket. Het publiek is uitzinnig.

Het slotakkoord is van Hubert Jansen. Na een snelle sprint zet hij af vanaf de bucketlijn en dunkt de bal vlak voordat de buzzer gaat. Wat een hang time had hij! Het dak gaat eraf.

Helaas berust dit wedstrijdverslag op 1 grote fantasie. De tegenstander heeft de wedstrijd helaas moeten afzeggen. Limit Stars heeft daarom met een reglementaire overwinning van 20-0 het doelsaldo niet op kunnen krikken.

11 februari is de volgende thuiswedstrijd tegen de Picker Reds. Dit belooft wel een spannende strijd te worden.

Wil je ook een keer komen basketballen? Kom dinsdagavond meetrainen, kijk op www.limitstars.nl of onze Facebook-pagina.

Leave a Reply