Limit Stars tegen Picker Reds

// februari 13th, 2017 // Geen categorie

Afgelopen zaterdag hebben de heren van basketbalvereniging Limit Stars hun thuiswedstrijd tegen Picker Reds gespeeld. De tegenstander kwam uit Eibergen. Er was vooraf weinig bekend van deze ploeg. Er is niet vaker tegen Picker Reds gespeeld. Wel hadden de heren in hun achterhoofd de stand in de competitie. Limit Stars staat vijfde. Picker Reds derde. De spanning was gegarandeerd.

Het eerste kwart gaat redelijk gelijk op. Door naweeën van ziekte wordt niet gestart met de sterkste teamopstelling. Toch gaat de wedstrijd gelijk op en is de spanning te voelen. Totdat het geheime wapen van Picker Reds tevoorschijn komt. De schutters. De ene na de andere driepunter vliegt om de oren. Hubert Jansen schiet gelukkig nog wel raak. Desondanks wordt het eerste kwart verloren met 13-21.

In het tweede kwart hebben de heren van Limit Stars de gevoelige plek bij Picker Reds gevonden
De ene steal na de andere is er. De afronding is soms slordig, maar de passing van de tegenstander op de kop is dramatisch te noemen. Echt profiteren doet Limit Stars helaas niet. De zoneverdediging van Limit Stars staat hierbij wel zeer sterk. Er wordt 5 minuten lang geen punt gescoord door de tegenstander. Nu alleen de schutters nog uit de wedstrijd werken… Met het ingaan van de rust staat het 29-38.

Het derde kwart begint met 2 x een driepunter tegen. Chris Seesink en Iwan Bussink scoren ieders ook een driepunter, maar de schade is al te groot.
De inname van een bal was typerend voor deze wedstrijd. Geniaal wordt jammerlijk een fiasco: Chris Seesink neemt de bal in, niemand komt vrij te staan. De bal wordt via de rug van de tegenstander in het spel gebracht! Chris heeft de bal, maar helaas net niet onder controle. Jeroen Meinsma krijgt toch per toeval de bal in de handen gespeeld en mist.

Het laatste kwart wordt er overgegaan op een man-to-man verdediging. Mede door het verticale-dimensie-verschil (zij zijn groot en ik is klein en dat is niet eerlijk), faalt deze verandering jammerlijk. Picker Reds profiteert te makkelijk van de vrijgekomen ruimte. Door scores van Gerard Huls en Kevin Koenders wordt de schade nog redelijk beperkt gehouden.

De wedstrijd wordt verloren met 58-68. De verdediging achterin stond, als vertrouwd, zeer sterk. Ook de steals waren uitmuntend. De wedstrijd wordt verloren, doordat de schutters van de tegenstander vrijspel hadden. Er was een gebrek aan agressie. Men was niet scherp genoeg. Onderling was er teveel onenigheid. Er stond geen team op het veld, laat staan een geoliede machine. Topscorer van de wedstrijd is Iwan Bussink met 16 punten.
De volgende uitwedstrijd is tegen Pytheas. De ervaring van deze wedstrijd meenemen, het samenspel hiermee verbeteren, en dan Aalten/Winterswijk verpletteren volgende week.

Wil je ook een keer komen basketballen? Kom dinsdagavond een keer meetrainen of kijk op www.limitstars.nl

Leave a Reply