Limit Stars strijdt tegen de koploper

// maart 5th, 2017 // Geen categorie

Afgelopen zaterdag speelden de heren van basketbalvereniging Limit Stars hun wedstrijd tegen de koploper in de competitie. Trajanum H2 heeft dit seizoen nog geen wedstrijd verloren. Vooraf was er weinig hoop om deze partij te winnen. Ook was één van de smaakmakers bij Limit Stars geblesseerd. Kevin Koenders was niet instaat om te spelen. Trajanum bleek echter ook niet met hun sterkste team te komen. Er is hoop!!
De sprongbal gaat verloren aan Trajanum. Scoren doen ze echter niet. Iwan Bussink weet in het begin van de wedstrijd de basket wel ruimschoots te vinden. Hij begint met een driepunter en scoort meteen daarna nog een tweepunter. Het team draait lekker. De verdediging staat goed. De scores vallen lekker bij Limit Stars. Dit komt zeker doordat veel verdedigende rebounds gewonnen worden door Geert Föcking. Door een snelle lange pass worden achtereenvolgens 6 punten gescoord. Het eerste kwart wordt zeer verrassend gewonnen met 23-15. 
In het tweede kwart doet Trajanum iets terug. De schutters en forwards vinden vaker de basket van Limit Stars. De riante voorsprong slinkt. En ook verdedigend worden de bezoekers agressiever. Een speler van Limit Stars wordt keihard geblokt. Gelukkig weten Jeroen Meinsma en Martijn Jansen ook nog te scoren voor de thuisploeg. Ook Gerard Huls pakt zijn punten mee. Met rust staat het 36-34 voor Limit Stars.
De rust heeft het team goed gedaan. Het derde kwart wordt sterk begonnen. De voorsprong wordt weer iets uitgebouwd. Wonderbaarlijk genoeg wordt iedere keer de schutter van Trajanum behoorlijk vrij gelaten. Die scoort dit kwart 4 driepunters! Die doen best pijn bij Limit Stars. Marcel Jansen geeft gelukkig een schitterende pass, tussen alle verdedigers door, op zijn grote broertje Hubert Jansen. Deze speelde een hele goede wedstrijd. Hij zette maarliefst 18 punten op zijn naam.
Het is 54-50 na het derde kwart.

In het laatste kwart ontstaat er angst in het team. Trajanum kruipt dichterbij en komt, met nog 3 minuten op de klok, zelfs op voorsprong. De topschutter bij Trajanum heeft deze wedstrijd 7 (!) driepunters gescoord. In de laatste minuut kan Limit Stars zich nog op voorsprong schieten. Helaas wordt een fout op Iwan ontgaan door de scheidsrechter. De wedstrijd is echter al verloren door de vele driepunters die tegen werden gescoord.
Uiteindelijk wordt de wedstrijd verloren met 65-67. Dit was de kans geweest om Trajanum hun enige verliespunten van dit seizoen te geven. Topscorer is Iwan Bussink geworden met 21 punten.

Wil je ook een keer basketballen? Kom dinsdagavond een keer meetrainen. Vanaf 7 maart wordt er gestart met trainingen voor de jeugd. Kijk op www.limitstars.nl of onze Facebookpagina voor meer info.

Leave a Reply