Winst in Malden!

// maart 18th, 2017 // Geen categorie

Na de slijtageslag van vorige week, moesten we nu afreizen naar het diepe zuiden, waar de heren van Joy-M in Malden op ons wachtten. Op papier een wedstrijd die te doen is, maar met slechts 6 spelers ter beschikking is het afwachten of dit ook echt zo is. 
We beginnen in ons standaard spelletje, wat tegen deze tegenstander al snel zijn vruchten af werpt. De bal gaat in de aanval snel van inside naar outside en we profiteren in de bucket van de lengte en kracht van Hubert, Geert en Kevin. Als het onder de basket niet lukt, wordt de 3 punter regelmatig raak geschoten door Iwan. Zo staan we na het 1e kwart al bijna 20 punten voor en bouwen dit uit in het 2e kwart. Zo staan we halverwege al op ruim 60 punten, een aantal wat ook wel eens de eindscore is. 

In de 2e helft kunnen we ons spel goed voortzetten, hoewel de tegenstander ook regelmatig wat puntjes maakt. Met veel druk op de bal zijn er veel turnovers in ons voordeel en kunnen we zo ons favoriete spel, de Fast-Break, regelmatig spelen. Marcel en Jeroen pakken zo hun punten. Er wordt veel gescoord, maar helaas raakt Geert ook geblesseerd en wordt onze selectie dus nog wat krapper voor de laatste 2 wedstrijden van het seizoen. 

Als de zoemer gaat en we al 90 punten hebben, trekt Iwan de schoenen maar vast uit in de veronderstelling dat de wedstrijd nu wel over zou zijn. Het bleek pas het einde van het 3e kwart, hij mocht nog 10 minuten zijn best doen. Daarin passeren we met gemak de magische 100 punten grens en kijken al met al terug op een leuke, sportieve pot basketbal. Eindstand 112-64 in het voordeel van de Limit Stars. Op naar de volgende wedstrijd in Didam volgende week. Scores: Marcel 11, Hubert 12, Geert 19, Kevin 19, Iwan 30 en Jeroen 21 punten. 

Als je ook van basketbal houdt, kom op de dinsdagavond eens langs in de Eurohal! Tussen 17.00 en 18.00u jeugdtraining (7-12jr) en tussen 20.30 en 22.00u trainen de heren.

Leave a Reply